Vodstvo šole, zaposleni

Kontakti podatki

Obvestila, jedilnik, urniki

Obvestila za dijake

Prijavnice, vloge, dokumenti

Vloge in obrazci

AKTUALNI DOGODKI

OPRAVLJANJE 4. ENOTE POKLICNE MATURE

OPRAVLJANJE 4. ENOTE POKLICNE MATURE

Dijaki 4. TaTb razreda in dijaki 5. Pt razreda so opravljali poklicno maturo iz praktičnega dela že v mesecu maju. Goste so pot nadzorstvom mentorjev popeljali skozi dva različna kulinarična dogodka z naslovom: Razkošje pomurskih ravnic – bogastvo gastronomije in...

OBISKAL NAS JE VRSHUNSKI KUHARSKI MOJSTER BINE VOLČIČ

OBISKAL NAS JE VRSHUNSKI KUHARSKI MOJSTER BINE VOLČIČ

Srečanje kuharskega mojstra Bineta Volčiča je potekalo z dijaki zaključnih letnikov programov SSI (gastronomija in turizem) in PTI (gastronomija). Dijakom je predstavil svoje bogate izkušnje in uspehe ter jim povedal, da lahko z jasno zastavljenimi cilji in trdno...

POZDRAVLJENA POMLAD

POZDRAVLJENA POMLAD

V sredo, 4. 5. 2022, so dijaki zaključnih letnikov 4. TaTb in 5. Pt-oddelka z mentoricami Zdenko Mesarič, Elviro Štumpf in Bojano Flegar pri praktičnem pouku gastronomije in turizma izvedli medpredmetno povezovanje na temo Pozdravljena pomlad. Sproščeno druženje in...

RECEPTI

Recepti dijakov in zaposlenih Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci

POMLADNE IN PRAZNIČNE JEDI

TÜNKA S HRENOVO PENO, POTIČKA Z BUČNICAMI, JAJCE IN JABOLČNA ČEŽANA

RECIKLIRANA KUHARIJA

Nekaj idej, kako bolj ekonomično porabiti ostanke kruha, celo cvetačo, tatarski biftek in pozabljene banane.

PUSTNI PUJSEK POD KLOBUKOM

Pust je po tradiciji čas norčij, pisanih barv in šemljenja. Pustni krožnik je prav tak – pisan, nasiten in obilen.

Znam kuhati brez mesa

V parih so dijaki ustvarili nekaj zanimivih jedi, s katerimi lahko namesto glavne mesne jedi.

” Kuhanje je tako kot življenje – vse in vedno uspe, če je trdna volja, veselje in ljubezen! “

PREDSTAVITVENI FILM IN VIRTUALNI SPREHOD

Virtualni sprehod po šoli vam omogoča, da se sprehodite po šoli. Lahko se premikate po hodnikih, vstopite v učilnice, se sprehodite po šolski dvorani in obiščete šolsko knjižnico.

SRČNO GIBANJE

Turistični produkt Srčno gibanje dopolnjuje tradicionalno mednarodno športno prireditev 41. Maraton treh src v Radencih.

TALENT LAB

Povečanje zaposlitvenih potencialov mladih v Pomurski regiji

MOBILNOSTI ERASMUS+

Vichy- izkušnja mobilnosti dijakov SŠGT Radenci

TEMATSKA UČNA POT ČUTIM VODO

Trajnostno naravnan turistični produkt zajema tematsko krožno učno pot, zemljevid s QR kodami, promocijski spot.

Projekt SKUM

Projekt SKUM je razvojni projekt, ki se izvaja do junija 2022. Sofinancirata ga Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni sklad .

PROJEKT FLAGSHIP

SŠGT Radenci sodeluje pri projektu FLAGSHIP PRODUCTS, ki se izvaja v okviru programa Interreg V-A Slovenija-Avstrija

RADENSKA GIBANICA

 

“ DOBER TEK "

DIJAŠKI DOM SŠGT RADENCI

Sestavni del SŠGT Radenci je tudi dijaški dom, v katerem lahko dijaki bivajo v času šolanja.

Dijaški dom SŠGT Radenci spada med manjše domove v Sloveniji, kar ima svoje prednosti v pristni komunikaciji in dobrem počutju.

Zaradi ugodne lege dijaškega doma (neposredna bližina avtobusne postaje) bivajo v dijaškem domu SŠGT Radenci tudi dijaki, ki obiskujejo druge srednje šole v Pomurju.

V dijaškem domu si mladi pridobijo in izoblikujejo pozitiven in odgovoren odnos do dela in se usposobijo za čim večjo ekonomsko in socialno samostojnost in neodvisnost ter uspešno vključitev v življenje. Dijaški dom SŠGT Radenci nudi:

• NOVE IN LEPO OPREMLJENE PROSTORE
• ENOPOSTELJNE SOBE
• ZDRAVO PREHRANO
• UČENJE IN UČNO POMOČ
• SODOBNO RAČUNALNIŠKO OPREMO
• REKREACIJO
• VARNO UČNO OKOLJE
• UGODNO LEGO OB AVTOBUSNI POSTAJI V RADENCIH …

Dom razpolaga s 60-imi dvoposteljnimi oz. tudi z enoposteljnimi sobami. Sanitarije so skupne za 2, 4 ali 6 sob.

Dijaki imajo na voljo učilnice, v prostem času pa se lahko družijo ob gledanju televizije, POSLUŠANJU glasbE ALI OBIŠČEJO fitnes.

Dostopnost