DIJAŠKI DOM SŠGT RADENCI

info@ssgtr.si | 02 566 91 60 | 02 564 26 52 | ravnateljica: Karmen Stolnik

Dijaški dom SŠGT Radenci spada med manjše tovrstne domove v Sloveniji, kar ima svoje prednosti v pristni komunikaciji in dobrem počutju. Dijaki šole in dijaškega doma imajo v dijaškem domu na voljo brezplačno učno pomoč iz matematike in drugih predmetov. Zagotovljena je zdrava prehrana in skrb za ustrezno telesno aktivnost. V vseh prostorih dijaškega doma je brezžični dostop do interneta. Zaradi ugodne lege dijaškega doma (neposredna bližina avtobusne postaje) bivajo v dijaškem domu SŠGT Radenci tudi dijaki, ki obiskujejo druge srednje šole v Pomurju.

Dijaki se lahko odločijo za stalno bivanje v dijaškem domu ali pa le po potrebi koristijo nočitve in prehrano (npr. le v zimskih mesecih ali na dan, ko gredo ali se vračajo s strokovne ekskurzije ipd.).

Dijaški dom nudi dijakom varno okolje podnevi in ponoči, za kar skrbijo vzgojitelji in varnostnik. Dijaški dom tako skrbi za zagotavljanje varnosti in integritete, skrbi za nastanitev in hrano ter za stike s šolo in starši.

 

VLOGA

Vloga za subvencionirano bivanje v dijakem domu

PRAVILNIKI

Pravilnik o bivanju v dijaških domovih

PRIJAVNICA

Prijavnica za sprejem v dijaški dom

PRAVILA

Domska pravila DD SŠGT Radenci

PROSTORSKA UREDITEV

Dom razpolaga s 60-imi dvoposteljnimi sobami. Sanitarije so skupne za 4 oz. 6 sob. Dijaki imajo na voljo učilnice, v katerih se lahko učijo, v prostem času pa se lahko družijo ob gledanju televizije (tudi v avli doma), dostopajo do interneta ali pa obiščejo knjižnico. Dijaški dom ima prenovljeno in sodobno opremljeno kuhinjo z jedilnico in večnamenskim prostorom.

Dejavnosti

Ob dijaškem domu je na voljo tudi zunanje igrišče za košarko, odbojko in mali nogomet. V prostorih dijaškega doma pa je dijakom na razpolago sodobno opremljeni fitnes. Za rekreacijo lahko dijaki uporabljajo še športno dvorano pri šoli, kjer se rekreirajo pod vodstvom vzgojiteljev, imajo pa tudi možnost kopanja v Zdravilišču Radenci. Dijaki, ki se ukvarjajo z glasbo, pa se lahko sprostijo na glasbenem odru in zaigrajo na klavir. Dijaški dom SŠGT Radenci nudi:

• NOVE IN LEPO OPREMLJENE PROSTORE
• ENOPOSTELJNE SOBE
• ZDRAVO PREHRANO
• UČENJE IN UČNO POMOČ
• SODOBNO RAČUNALNIŠKO OPREMO
• REKREACIJO
• VARNO UČNO OKOLJE
• UGODNO LEGO OB AVTOBUSNI POSTAJI V RADENCIH …

ORGANIZACIJA IN OBLIKE DELA

Osnovna organizacijska enota v dijaškem domu je vzgojna skupina. Vzgojno skupino vodi vzgojitelj, ki nudi dijakom pomoč in oporo v odnosu do drugih dijakov, do šole in okolice. Skupaj s starši ustvarja razmere za celostni razvoj otrokove osebnosti. Vzgojno delo poteka po Vzgojnem programu za dijaške domove.

V dijaškem domu pa se dijaki združujejo tudi v domsko skupnost. Domsko skupnost ob pomoči mentorja vodi predsednik. Cilj domske skupnosti je, da dijaki sami oblikujejo in sooblikujejo življenje v domu, si prizadevajo za demokratičen dialog in strpnost ter iščejo odgovore na aktualna vprašanja. 

LOKACIJA

Dijaški dom SŠGT Radenci se nahaja v neposredni bližini avtobusne postaje Radenci, na desni strani ceste Gornja Radgona – Radenci in je viden preko železniške proge. Dostop z avtom je mogoč v smeri Boračeva (odcep je pri bencinski črpalki v Radencih) proti Prisojni cesti ali v smeri proti Kapelskemu Vrhu (rondo pri zdraavilišču Radenci – desno, mimo cerkve v Radencih, takoj desno na Prisojno cesto). Blizu dijaškega doma so tudi trgovina, pošta, banka in šola.

Dostopnost