V okviru praktičnega pouka kuharstva smo se na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci z dijaki 3. letnika  programa SSI odločili, da pripravimo nekaj jedi brez mesa. V parih so dijaki ustvarili nekaj zanimivih jedi, s katerimi lahko  namesto glavne mesne jedi postrežemo gostom v postnem času.

 

Mateja Sampl  in Nika Ornik radi spreminjata recepture in vanje vnašata lastne ideje. Tokrat sta pripravili testo s skuto in vanj ovili suhe slive, ki kot sezonsko sadje in skladišče vitaminov ter mineralov pozitivno vplivajo na celotno telo.

 

 


 

Miša Ferancek in Taja Bogdan pri kuhanju radi uporabljata lokalno pridelana in sezonska živila. V jedi vključujeta veliko zelenjave in žitaric, ki jih dopolnjujeta z različnimi zelišči, dišavami in začimbami. V kuhinji se dobro počutita že od otroštva in pravita: »Hrana je pot do srca«.

 


 

Luka Števanec in Svit Zemljič sta strnila svoje ideje v pripravi vegi – brezmesnih kolin. Poseben izziv zanju je bilo pripraviti tako značilno jed Pomurja brez dodatkov svinjine.  Fanta nasploh rada pripravljata tradicionalne jedi slovenskih kulinaričnih regij.

 

Dostopnost