Vodstvo šole, zaposleni

Kontakti podatki

Obvestila, jedilnik, urniki

Obvestila za dijake

Prijavnice, vloge, dokumenti

Vloge in obrazci

AKTUALNI DOGODKI

SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK IN POTOPISNO PREDAVANJE

SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK IN POTOPISNO PREDAVANJE

V sredo, 7. 2. 2024, smo dijaki in zaposleni obeležili Prešernov dan - slovenski kulturni praznik. Najprej smo se spomnili Franceta Prešerna, njegovega dela in kulture v najširšem pomenu, nato pa smo prisluhnili naši gostji, gospe Jožici Lukač, ki nas je s svojim...

Zlato priznanje na festivali Več znanja za več turizma

Zlato priznanje na festivali Več znanja za več turizma

V sredo, 31. 1. 2024, smo se udeležili  21. Mednarodnega festivala Več znanja za več turizma, od koder smo se vrnili z zlatim priznanjem. Ekipo smo pod mentorstvom Elvire Štumpf in Mateje Rožanc Zemljič sestavljali  dijaki Lara Štefanec, Tian Ficko, Lennon Samuel...

Obisk MasterChefa – MOJMIRJA ŠIFTARJA

Obisk MasterChefa – MOJMIRJA ŠIFTARJA

Zadnji dan meseca januarja so naši dijaki, skupaj z učenci okoliških osnovnih šol, kuhali in pekli pod budnim očesom novega sodnika MasterChefa - MOJMIRJA ŠIFTARJA, ki nas je ocenil z oceno 10/10 in nam dal kak koristen nasvet za prihodnje.

RECEPTI

Recepti dijakov in zaposlenih Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci

POMLADNE IN PRAZNIČNE JEDI

TÜNKA S HRENOVO PENO, POTIČKA Z BUČNICAMI, JAJCE IN JABOLČNA ČEŽANA

RECIKLIRANA KUHARIJA

Nekaj idej, kako bolj ekonomično porabiti ostanke kruha, celo cvetačo, tatarski biftek in pozabljene banane.

PUSTNI PUJSEK POD KLOBUKOM

Pust je po tradiciji čas norčij, pisanih barv in šemljenja. Pustni krožnik je prav tak – pisan, nasiten in obilen.

Znam kuhati brez mesa

V parih so dijaki ustvarili nekaj zanimivih jedi, s katerimi lahko namesto glavne mesne jedi.

” Kuhanje je tako kot življenje – vse in vedno uspe, če je trdna volja, veselje in ljubezen! “

PREDSTAVITVENI FILM IN VIRTUALNI SPREHOD

Virtualni sprehod po šoli vam omogoča, da se sprehodite po šoli. Lahko se premikate po hodnikih, vstopite v učilnice, se sprehodite po šolski dvorani in obiščete šolsko knjižnico.

SRČNO GIBANJE

Turistični produkt Srčno gibanje dopolnjuje tradicionalno mednarodno športno prireditev 41. Maraton treh src v Radencih.

TALENT LAB

Povečanje zaposlitvenih potencialov mladih v Pomurski regiji

MOBILNOSTI ERASMUS+

Vichy- izkušnja mobilnosti dijakov SŠGT Radenci

TEMATSKA UČNA POT ČUTIM VODO

Trajnostno naravnan turistični produkt zajema tematsko krožno učno pot, zemljevid s QR kodami, promocijski spot.

Projekt SKUM

Projekt SKUM je razvojni projekt, ki se izvaja do junija 2022. Sofinancirata ga Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni sklad .

PROJEKT FLAGSHIP

SŠGT Radenci sodeluje pri projektu FLAGSHIP PRODUCTS, ki se izvaja v okviru programa Interreg V-A Slovenija-Avstrija

RADENSKA GIBANICA

 

“ DOBER TEK "

DIJAŠKI DOM SŠGT RADENCI

Sestavni del SŠGT Radenci je tudi dijaški dom, v katerem lahko dijaki bivajo v času šolanja.

Dijaški dom SŠGT Radenci spada med manjše domove v Sloveniji, kar ima svoje prednosti v pristni komunikaciji in dobrem počutju.

Zaradi ugodne lege dijaškega doma (neposredna bližina avtobusne postaje) bivajo v dijaškem domu SŠGT Radenci tudi dijaki, ki obiskujejo druge srednje šole v Pomurju.

V dijaškem domu si mladi pridobijo in izoblikujejo pozitiven in odgovoren odnos do dela in se usposobijo za čim večjo ekonomsko in socialno samostojnost in neodvisnost ter uspešno vključitev v življenje. Dijaški dom SŠGT Radenci nudi:

• NOVE IN LEPO OPREMLJENE PROSTORE
• ENOPOSTELJNE SOBE
• ZDRAVO PREHRANO
• UČENJE IN UČNO POMOČ
• SODOBNO RAČUNALNIŠKO OPREMO
• REKREACIJO
• VARNO UČNO OKOLJE
• UGODNO LEGO OB AVTOBUSNI POSTAJI V RADENCIH …

Dom razpolaga s 60-imi dvoposteljnimi oz. tudi z enoposteljnimi sobami. Sanitarije so skupne za 2, 4 ali 6 sob.

Dijaki imajo na voljo učilnice, v prostem času pa se lahko družijo ob gledanju televizije, POSLUŠANJU glasbE ALI OBIŠČEJO fitnes.

Dostopnost