GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE

SPI: 3-LETNI PROGRAM

GASTRONOMIJA

PTI: 2-LETNI nadaljevalni program

SLAŠČIČAR – NOVO

SPI: 3-LETNI PROGRAM

GASTRONOMIJA IN TURIZEM

SSI: 4-LETNI PROGRAM

Vodstvo šole, zaposleni

Kontakti podatki

Obvestila, jedilnik, urniki

Obvestila za dijake

Prijavnice, vloge, dokumenti

Vloge in obrazci

AKTUALNI DOGODKI

KULINARIČNI VEČER POD ZVEZDAMI – visEAT Radgona

KULINARIČNI VEČER POD ZVEZDAMI – visEAT Radgona

Na gradu Gornja Radgona se bo namreč 7. 6. 2024 s pričetkom ob 18. uri zgodil prav poseben kulinarični večer pod zvezdami, katerega idejni vodja je bil Nino Rous, ki ga je neizmerna želja po novem znanju in idejah o gastro-kulinaričnem preboju Radgon na obeh straneh...

Maraton 3 src

Maraton 3 src

18. maja je potekal Maraton treh src, na katerem so sodelovali tudi naši dijaki in zaposleni. Poleg maratona so se nekateri udeležili tudi pohoda. Čestitke vsem udeležencem!

Kuharski mojstri iz kulinaričnega inštituta Kul IN iz Siska

Kuharski mojstri iz kulinaričnega inštituta Kul IN iz Siska

V četrtek, 25. 4. 2024, je bil prav poseben dan. Obiskali so nas odlični kuharski mojstri iz kulinaričnega inštituta Kul IN iz Siska. Pod budnim očesom kuharskega mojstra, g. Branimirja, smo pripravljali ribji brodet s kremozno polento.

RECEPTI

Recepti dijakov in zaposlenih Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci

JEDI V SPOMLADANSKEM ČASU

Bezgova krema, fižolovi polpeti s čemažem, krema z ajdovo kašo in jagodami

RECIKLIRANA KUHARIJA

Nekaj idej, kako bolj ekonomično porabiti ostanke kruha, celo cvetačo, tatarski biftek in pozabljene banane.

PUSTNI PUJSEK POD KLOBUKOM

Pust je po tradiciji čas norčij, pisanih barv in šemljenja. Pustni krožnik je prav tak – pisan, nasiten in obilen.

Znam kuhati brez mesa

V parih so dijaki ustvarili nekaj zanimivih jedi, s katerimi lahko namesto glavne mesne jedi.

” Kuhanje je tako kot življenje – vse in vedno uspe, če je trdna volja, veselje in ljubezen! “

PREDSTAVITVENI FILM IN VIRTUALNI SPREHOD

Virtualni sprehod po šoli vam omogoča, da se sprehodite po šoli. Lahko se premikate po hodnikih, vstopite v učilnice, se sprehodite po šolski dvorani in obiščete šolsko knjižnico.

SRČNO GIBANJE

Turistični produkt Srčno gibanje dopolnjuje tradicionalno mednarodno športno prireditev 41. Maraton treh src v Radencih.

TALENT LAB

Povečanje zaposlitvenih potencialov mladih v Pomurski regiji

MOBILNOSTI ERASMUS+

Vichy- izkušnja mobilnosti dijakov SŠGT Radenci

TEMATSKA UČNA POT ČUTIM VODO

Trajnostno naravnan turistični produkt zajema tematsko krožno učno pot, zemljevid s QR kodami, promocijski spot.

Projekt SKUM

Projekt SKUM je razvojni projekt, ki se izvaja do junija 2022. Sofinancirata ga Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni sklad .

PROJEKT FLAGSHIP

SŠGT Radenci sodeluje pri projektu FLAGSHIP PRODUCTS, ki se izvaja v okviru programa Interreg V-A Slovenija-Avstrija

RADENSKA GIBANICA

 

“ DOBER TEK "

DIJAŠKI DOM SŠGT RADENCI

Sestavni del SŠGT Radenci je tudi dijaški dom, v katerem lahko dijaki bivajo v času šolanja.

Dijaški dom SŠGT Radenci spada med manjše domove v Sloveniji, kar ima svoje prednosti v pristni komunikaciji in dobrem počutju.

Zaradi ugodne lege dijaškega doma (neposredna bližina avtobusne postaje) bivajo v dijaškem domu SŠGT Radenci tudi dijaki, ki obiskujejo druge srednje šole v Pomurju.

V dijaškem domu si mladi pridobijo in izoblikujejo pozitiven in odgovoren odnos do dela in se usposobijo za čim večjo ekonomsko in socialno samostojnost in neodvisnost ter uspešno vključitev v življenje. Dijaški dom SŠGT Radenci nudi:

• NOVE IN LEPO OPREMLJENE PROSTORE
• ENOPOSTELJNE SOBE
• ZDRAVO PREHRANO
• UČENJE IN UČNO POMOČ
• SODOBNO RAČUNALNIŠKO OPREMO
• REKREACIJO
• VARNO UČNO OKOLJE
• UGODNO LEGO OB AVTOBUSNI POSTAJI V RADENCIH …

Dom razpolaga s 60-imi dvoposteljnimi oz. tudi z enoposteljnimi sobami. Sanitarije so skupne za 2, 4 ali 6 sob.

Dijaki imajo na voljo učilnice, v prostem času pa se lahko družijo ob gledanju televizije, POSLUŠANJU glasbE ALI OBIŠČEJO fitnes.

Dostopnost