Količina za 10 oseb:

7 jajc

200 g sladkorja

1 vaniljin sladkor

2 dl mleka

380 g moke

1 pecilni prašek

1,5 dl olja

3 JŽ kakava

0,5 dl ruma

Model obložimo s peki papirjem ali namažemo z maslom in potresemo z ostro moko.

Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake, polovico sladkorja, vaniljin sladkor penasto mešamo, da dobimo gosto maso. 80 g moke žvrkljamo v mleku in počasi dodajamo k rumenjakovi masi ter naprej mešamo. Postopoma dodamo še olje. Masa je gosta in penasta. Naredimo sneg iz beljakov, v katerega vmešamo preostali sladkor. Polovico snega primešamo rumenjakovi masi, nato vmešamo presejano moko s pecilnim praškom in rahlo primešamo še preostali sneg iz beljakov. 2/3 mase stresemo v pekač. K ostali masi primešamo kakav, ki smo ga pomešali z rumom. Maso rahlo premešamo in nanesemo na rumeno testo v pekaču. Z žlico zajamemo rumeno testo in ga narahlo premešamo v pekaču tako, da bomo naredili marmorno strukturo. Pečemo 40-45 minut na 165 0C. Pečen kolač stresemo iz pekača, ohladimo in prelijemo s stopljeno čokolado.

Dostopnost