logo
PRIJAVA

TORTICE S ŠUNKO IN ZELENJAVO

Količina za 15 modelov (za mafine):

200 g ostre moke

1/2 zavitka pecilnega praška

40 g masla

1 dl mineralne vode Radenska

1,5 dl mleka

3 drobna jajca

60 g naribanega sira

100 g prekajene šunke

50 g zelene in rdeče paprike

100 g kuhane koruze

40 g pora ali mlade čebule

šopek bazilike in peteršilja

sol in poper

maščoba in ostra moka za modelčke

 

Modelčke za tortice si namastimo z oljem ali maslom. Potresemo z ostro moko.

Šunko narežemo na majhne koščke, por na kolobarje, papriko na kocke, peteršilj in baziliko sekljamo, koruzo skuhamo. Na maslu prepražimo narezano šunko, dodamo por, koruzo in papriko. Vse svetlo prepražimo.

V drugi posodi žvrkljamo rumenjake in mleko, solimo, dodamo presejano moko s pecilnim praškom, nariban sir, sekljana zelišča in pražene sestavine. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga rahlo umešamo v maso. Modelčke do 2/3 napolnimo z maso. Pečemo v pečici na 175 °C 10-15 minut.

Pečene tortice stresemo iz modela. Teknejo vroče in hladne.

 

Comments are closed.