logo
PRIJAVA

»Fižolčinke« in še kaj v okviru projekta Flagship Products v vrtcu Radenci

V torek,  12. 3. 2019,  smo dijaki 4. Ta in 4. Tb razreda   Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci obiskali vrtec Radenci – skupino RADENSKI MEHURČKI.

V okviru praktičnega pouka turizma smo za otroke,  ki so stari od 3 do 5 let,  pripravili animacijo, in sicer igrico z naslovom Muca Copatarica.  V vrtec smo prispeli ob 8. uri   ter se pripravili na izvedbo dramatizacije.   Odziv otrok je bil čudovit. Vključili smo jih v igro, tako da so tudi oni sodelovali in skupaj z nami zapeli tri  pesmi.

Peli smo pesmi Maček Muri, Če si srečen in Gradim prijateljstvo. Po predstavi ter petju smo se razdelili v skupine,  se  z njimi igrali, barvali   pobarvanke in   sestavljali sestavljanke.       V telovadnici smo ob spremljavi kitare  skupaj še enkrat zapeli in zaplesali.

Po skupnem druženju je sledila malica, kajti dijaki 4. Ta so za malčke vrtca pripravili dve kuharski delavnici.   Tovrstne delavnice so že nekajletna praksa. V letošnji so želeli malčkom vrtca približati    vodilna produkta iz mednarodnega projekta Flagship Products, in sicer   laški fižol in oljne buče. V dveh igralnicah so dijaki pripravili improvizirano kuhinjo in skupaj z otroki pripravili štiri jedi. V eni skupini so pripravili piščančka v bučnih semenih na gnezdecu bučnega pireja in kalčkov ter bučne tortice s sadjem. V drugi skupini so pripravljali jedi z dodatkom fižola in ustvarili fižolčkov hrenovka-burger in fižolčinke. Pripravili so kvašeno testo s fižolom, spekli bombetke, jih nadevali z opečenimi hrenovkami in smetanovo omako. Za fižolčinke so pripravili žvrkljano testo z dodatkom fižolovega pireja, spekli majhne palačinke in jih nabrizgali s skutnim nadevom. Na koncu so jedi postregli vsem otrokom, ki so bili ta dan vključeni v delavnice. Zabavno je bilo za malčke vrtca in za dijake. Naše druženje je bilo zanimivo, veselo, igrivo, sproščeno, polno energije ter zabavno.

Comments are closed.