Že vrsto leto v Evropi 26. 9. praznujemo evropski dan jezikov, tudi na naši šoli smo ga obeležili pri pouku angleščine, nemščine in slovenščine.

Pri pouku angleščine so dijaki ugotavljali, kateri jeziki se govorijo v posameznih državah. Poslušali so popularne pesmi v različnih jezikih in ugotavljali, v katerih jezikih so bile pesmi zapete. Pogovarjali so se tudi o tem, zakaj se učiti več tujih jezikov, drugi so morali argumentirati, zakaj pa bi bilo bolje, da bi se vsi učili angleščino. Razprava je bila zelo zanimiva. Spet drugi dijaki so prevajali besede v različne jezike, ugotovili so, da so si nekatere besede v nekaterih jezikih zelo podobne, skoraj enake.

Pri pouku nemščine so dijaki zapeli evropsko himno in poslušali pesem znane glasbenice in obe pesmi ustrezno obravnavali. V nekaterih skupinah pa so dijaki izdelali plakate, na katere so zapisali krajše povedi v nemščini in slovenščini. Plakati so razstavljeni v avli šole.

Kot zanimivost pa letos pri praznovanju je, da so se dijaki tudi pri pouku slovenščine pogovarjali o pomenu učenja materinščine in tujih jezikov. Povedali so, kje in kako se učijo novih besed v različnih jezikih.

Delo je potekalo v sproščenem vzdušju, vsi so z veseljem pristopili k različnim aktivnostim.

Dostopnost