Prehod iz osnovne šole v srednjo šolo je velika prelomnica za vsakega mladostnika. Novo okolje, novi sošolci, novi učitelji in povsem nova pričakovanja lahko pri marsikaterem mladostniku povzročijo nemalo skrbi. Da bi ta prehod olajšali in dijakom prvega letnika omogočili čim bolj prijeten začetek šolskega leta, smo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci organizirali dva spoznavna dneva.

Prvi dan so se dijaki 1. a in 1. Ta oddelka skozi spoznavne igre seznanili s svojimi  novimi sošolci in premagali začetno tremo. Po igrah so jih dijaki višjih letnikov popeljali po Radencih, jim pokazali pomembne točke in poti ter jim olajšali orientacijo v novem okolju.

Naslednji dan so novinci razmišljali o svojih poklicnih ciljih in pričakovanjih, nato pa so na delavnicah “Če ne veš, vprašaj” v sklopu projekta Zalife dobili odgovore na vprašanja, ki so jih težila. Dan so zaključili s slovesnim sprejemom v dijaško skupnost, ki so ga pripravili zaključni letniki z namenom, da se novinci skozi zabavne igre povežejo z ostalimi dijaki.

Čas spoznavanja je bil pomemben korak k temu, da se dijaki prvega letnika počutijo dobrodošle in samozavestne na svoji novi poti.

Dostopnost