Dijaki smo z mentoricama Zdenko Mesarič in Elviro Štumpf 18. 11. 2022 sodelovali na dnevu dejavnosti na OŠ Negova. Ob svetovnem dnevu hrane – Tradicionalnem slovenskem zajtrku so pripravili predavanje na temo Zdrav zajtrk mladostnika. V sami predstavitvi smo želeli poudariti, da je zajtrk ključnega pomena, da telesu zagotovimo potrebno energijo. Zajtrk zviša raven glukoze v krvi, kar ugodno vpliva na delovanje vseh telesnih celic, posebno možganskih.
Pripravili smo prikaz priprave omizja in napitka iz jabolčnega kompota, medu in mleka ter podali pravila obnašanja pri uživanju hrane. V učilnici za gospodinjstvo smo z dijaki v sodelovanju z učenci spekli »šmorn z jabolki« iz sestavin, ki so značilne za slovenski zajtrk. Z izbiro živil in pripravo napitka ter »šmorna« smo želeli poudariti, da je lepo podpirati lokalne sezonske sestavine in s tem domače podeželje.
Nedavni komentarji