Na pobudo Svetovnega združenja kulinaričnih skupnosti (WACC) od leta 2004 20. oktobra praznujemo mednarodni dan kuharjev. V več kot 70 državah kulinarični strokovnjaki sodelujejo pri predstavitvi poklica, organizaciji kulinaričnih tekmovanj, izvajajo degustacije in eksperimentirajo s pripravo originalnih jedi.

Tudi na naši šoli smo se odločili, da obeležimo mednarodni dan kuharjev. Dijake in zaposlene na šoli smo povabili, da se nam pridružijo v učilnici kuharstva. Tako smo skupaj z dijaki 3. a razreda in mentorico obeležili ta dan.  Na predstavitev smo povabili tudi begunci iz Ukrajine, ki so v našem dijaškem domu našli začasno zatočišče. Za vse goste smo pripravili domače jedi iz sezonskih živil: smrečice s šunko, skutne blazinice z različnimi nadevi, ocvrti langaš, krompirjeve svaljke na omaki jesenske buče, jogurtno kremo s sadno omako, čokoladno skutni marmorni kolač in kvašene flancate.

Svetovni dan kuharjev smo praznovali delavno in zabavno.

Dostopnost