V petek, 20. maja 2022 so nas v okviru Erasmus projekta »Learn4Earth« obiskali učenci in učitelji OŠ Franceta Prešerna Črenšovci. Spoznali so utrip dela na šoli ter izobraževalne programe. Skupaj z dijaki so kuhali in postregli pripravljeno hrano. Spoznali so tudi doživljajsko pot, ki so jo v okviru projekta SKUM ustvarili naši dijaki.
Pri praktičnem pouku kuharstva so spoznavali kako uporabiti živila, ki na njihovi šoli pogosto ostanejo po šolski malici. Predstavili smo jim možnosti uporabe teh živil za pripravo slastnih jedi. Z dijaki so pripravljali reciklirane jedi iz kruha, navadnega jogurta in banan. Pripravili so: kruhove pogačice z opečenimi bučkami in jogurtovo omako, jogurtovo strjenko in žemlšek z banano. Recept najdete na povezavi.
V učilnici strežbe so jedi pomagali postreči, jih degustirali ter spoznavali bonton pri mizi.
V okviru praktičnega pouka turizma so jim dijaki razkazali dijaški dom – hostel, popeljali so jih tudi v park na doživljajsko pot Idemo v park.
Nedavni komentarji