Na SŠGT Radenci je v četrtek, 10. oktobra 2024, potekalo že 15. tekmovanje za Zlato kuhalnico, ki vsako leto poteka pod okriljem Turistične zveze Slovenije s partnerji – Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije.
Sodelovalo je 7 osnovnih šol (OŠ Miklavž pri Ormožu, OŠ Beltinci, OŠ Stročja vas, OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, OŠ Križevci pri Ljutomeru, OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici in OŠ Tišina), katerih učenci so pri delu, pod vodstvom svojih mentorjev, pokazali veliko mero zbranosti, ustvarjalnosti, spretnosti in dobrih kulinaričnih idej.
Osnovnošolci letos tekmujejo v pripravi tople predjedi funšterc, piščančje obare z žitnim vložkom in brezalkoholnim hladnim napitkom na osnovi mešanice kavnih nadomestkov.
Ob zaključku tekmovanja jedi servirajo, pripravijo razstavno mizo ter jedi ob pogrinjku predstavijo ocenjevalni komisiji. Slednjo so letos sestavljali: g. Danilo Kozar, g. Srečko Koklič, ga. Zdenka Tompa, g. Dušan Zelko in dijak Denis Ploj.
Dve osnovni šoli sta prejeli zlato priznanje, in sicer:
- OŠ Tišina,
- OŠ Miklavž pri Ormožu.
OŠ Tišina se je tako tudi uvrstila na državno tekmovanje, ki bo potekalo novembra 2024 v sklopu Gostinsko turističnega zbora Slovenije.
Ostale šole so prejele srebrno priznanje.
Vsem sodelujočim učencem želimo še mnogo slastnih kuharskih podvigov tudi v prihodnje.