V četrtek, 7. 9. 2023, smo za dijake 1.letnikov organizirali spoznavni dan, saj jim želimo olajšati prehod iz osnovne v srednjo šolo.

Najprej so se udeležili predavanja v izvedbi CSD in PP na temo medvrstniškega nasilja.

Sledila je prireditev za  sprejem novincev v Skupnost dijakov SŠGT Radenci, ki so jo pripravili dijaki zaključnih letnikov. Dijaki – maturantje so dijake 1. letnikov nagovorili in jim izrekli dobrodošlico.

Lara, dijakinja 4. letnika,  jim je med drugim namenila naslednje besede: »Na šoli se bomo srečevali kot prijatelji, sošolci in soustvarjalci prijetnega šolskega okolja. Skupaj bomo prehodili pot znanja in skupnih doživetij, Vsak korak, ki ga boste naredili, vas bo približal cilju. Vstopate v svet kulinarike in turizma. Skupaj bomo premagovali ovire, se učili ob izzivih ter si medsebojno pomagali.«

Dijaki 1. letnikov so se za sprejem v skupnost dijakov morali pomeriti v 5 igrah: metanju vrečk v obroč, pantomimi,  slalomu med količki, ugotavljanju zelišč in dišavnic ter v plesu. Moderator Lennon jih je spodbudno vodil iz igre v igro, tako sta se obe ekipi (ekipa 1. Ta-razreda in ekipa 1. a-razreda) dobro odrezali. Sledila je le še zaobljuba, s katero so novinci »uradno« vstopili v skupnost dijakov.

Na koncu smo dijakom 1. letnika zaželeli uspešno novo šolsko leto, polno novih spoznanj, pomembnih korakov, prijateljstev, dosežkov in nepozabnih trenutkov.

Dostopnost