1. in 14. 3. 2023 smo na SŠGT Radenci gostili Srednjo biotehniško šolo Šempeter pri Gorici. V dijaškem domu in v šoli smo za dijake 1. letnika program gastronomija in turizem pripravili različne delavnice.

Prvi dan so se šempetrski dijaki pridružili 4. Tb razredu, smer turizem. Za njih smo pripravili turistični delavnici, kjer so najprej spoznali trajnostni turizem v Pomurju. Seznanili smo jih z zgodovino zdraviliškega turizma in jim predstavili najbolj obiskane turistične destinacije v Pomurski regiji. Poskrbeli smo tudi za animacijo, saj sta Maj in Lara, dijaka 3. Tb razreda, izvedla skeč v prekmurskem narečju. Odpravili smo se tudi po vodeni krožni učni poti ”Čutim vodo”, kjer so videli zdravilne vrelce, rokav reke Mure, Zdraviliški park in Zdravilišče Radenci.

Drugi dan po zajtrku so se gostje odpravili v šolo, kjer so se priključili dijakom 2. Ta in 3. Ta razreda in skupaj pripravili slastno kosilo. Na meniju so bile gratinirane bagetke z bučnim oljem, cvetačna kremna juha s hrustljavo pomladno palčko, piščančji file v listnatem testu z zelenjavno oblogo in koprovo omako. Za sladico so pripravili skutne valove z jagodičevjem.

Gostje so se odpravili tudi v učilnico strežbe, kjer so pripravili omizje za redni obrok oz. pripravljeno kosilo. Pogovarjali so se o bontonu pri mizi, pripravili pa so tudi brezalkoholni koktajl, ki so ga naši dijaki postregli k sladici.

Čas druženja v kuhinji in strežbi je prijetno in hitro minil, pripravljeno kosilo pa je teknilo.

Dostopnost