NADSTANDARDNA EKSKURZIJA LONDON – DUBLIN

(24.-30. oktober 2019)

1. in 2. dan: Radenci – Birmingham

Naša ekskurzija se je začela dan prej, kot je bila načrtovana, saj je bil  polet z letališča Treviso s strani letalske družbe Ryanair, žal, odpovedan.  Najprej smo se z minibusom odpeljali do OŠ Trzin, kjer smo se pridružili osnovnošolski skupini. Od tam je sledila 30-urna vožnja z avtobusom do Birminghama, kjer smo v hotelu Ibis Budget prenočili.

3. Dan: Birmingham – Stratford upon Avon – Oxford – London

Po zajtrku smo se odpravili proti Stratfordu, ki je znan kot rojstni kraj Williama Shakespeara. Tam smo si ogledali njegovo rojstno hišo, osnovno šolo, reko Avon in se sprehodili po mestu. Po ogledu Stratforda smo se peljali do Oxforda. Najprej smo opravili voden ogled Trinity college-a in mestnega jedra. Imeli smo tudi prosto za kosilo in nakupe spominkov. Sledila je vožnja proti Londonu, kamor smo prispeli zvečer. Na Leicester Square smo si privoščili večerjo, prespali pa smo v hotelu Hilton Garden Inn.

4. Dan: London – Belfast – Ashbourne

Ta dan je bil namenjen ogledu Londona. Odpravili smo se v Naravoslovni muzej in Muzej znanosti (po izbiri). Od tu smo se peljali s podzemno železnico do London Eye, kraljevega hleva in za konec do postaje Bond Street, kjer se nahaja znamenita nakupovalna ulica Oxford Street. Tukaj smo imeli prosti čas za kosilo in nakupe ter po želji ogled muzeja voščenih lutk Madame Tussaud’s. Na to je sledil transfer do letališča in polet v Belfast, ki je glavno mesto Severne Irske. Sledila je vožnja z avtobusom v Pillo hotel Ashbourne, v katerem smo prespali dve noči.

5. Dan: Ashbourne – Dublin

Po zajtrku smo se z avtobusom odpeljali do Dublina, glavnega mesta Irske, kjer smo videli stavbo pivovarne Guinness, tipične Pube, Phoenix park, Nacionalni muzej, mestno jedro ter mnogo drugega. Na koncu smo imeli dovolj prostega časa, da smo si privoščili pozno kosilo, a ne v « Mc. …« Po prostem času smo se odpravili v hotel.

6. Dan: Ashbourne – Causey Farm

Zadnji dan je bil zelo zanimiv, saj nas je spominjal na domače okolje. Odpravili smo se na kmetijo, kjer so nas prisrčno sprejeli. Najprej so nas naučili narediti testo za irski kruh. Sledile so plesne vaje njihovega poskočnega plesa. Božali smo tudi živali, pogumni pa so poskusili molsti kravo. Sledila je vožnja s traktorjem do šotišča. Med samo vožnjo smo presenetili gostitelje, saj smo zapeli njihovo znano ljudsko pesem Molly Malone, katero nas je naučil naš vodnik g. Robert. Po ogledu šotišča so se našli tudi pogumni, ki so se sezuli in bosi sprehodili po šoti. Po vrnitvi na kmetijo je že dišalo po našem pečenem kruhu, ki smo ga pojedli zraven bučne juhe. Posladkali smo se tudi s ”scone”, irskimi tradicionalnimi kolački.

Še isti večer smo se po napornem in zabavnem tednu odpravili na dublinsko letališče in poleteli v Bolonjo. Domov smo prispeli naslednji dan zjutraj.

Žan Frim

 

Dostopnost