V ponedeljek, 24. 6. 2019, smo dijaki in zaposleni na naši šoli obeležili dan državnosti, hkrati pa dijakom 3. ab- razreda podelili spričevala zaključnih izpitov. Odlični dijaki 1.Ta, 4. Pt in 3. ab-razreda so prejeli tudi knjižne nagrade.

Spomnili smo se , da je 25. junij  za vse Slovenke in Slovence pomemben praznik.

Na ta dan je bila sprejeta Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije

25. junija pred 28 leti smo dobili to, kar smo sanjali stoletja – svojo samostojno, suvereno in demokratično državo Slovenijo. Sanje so postale resničnost. Naša naloga je, da našo državo spoštujemo in si vsi skupaj prizadevamo za njeno rast. Pravičnost, enakopravnost, solidarnost, demokracija in ljubezen do domovine – vse to so vrednote, ki jih velja negovati in upoštevati za dobro vseh.

Ob koncu  slovesnosti  smo dijakom in zaposlenim čestitali ob prazniku državnosti, jim zaželeli  zaslužene in prijetne počitnice.  Vsem tistim, ki zaključujejo šolanje na naši šoli,  smo zaželeli uspešno pot naprej, tistim, ki pa bodo šolanje pri nas nadaljevali, pa veliko moči za nove šolske izzive.

Dostopnost