Količina za 4 osebe:
200 ml ajdove kaše
200 ml vode
200 g cvetače
200 g brokolija
50 g rdeče paprike, sveže
50 g čebule
80 g masla
malo belega olja
sol, poper, lovorjev list in majaron
Zelenjavo operemo, čebulo olupimo. Cvetačo in brokoli narežemo na rezine, široke 0,5 cm. Sredina cvetov cvetače in brokolija bo ostala v celem, ostali cvetovi bodo odpadli. Oboje prihranimo za kasneje. Papriko narežemo na tanke rezine, čebulo sekljamo. Ajdovo kašo stresemo v cedilo, operemo in pustimo, da se odcedi.
V kozico vlijemo 2-3 žlice olja, dodamo čebulo in prepražimo do zlatorumene barve. Dodamo ajdovo kašo, začimbe in zalijemo z vročo vodo. Pokrijemo in počasi dušimo 15-20 minut.
Medtem v ponvici segrejemo polovico masla, dodamo večje kose cvetače in brokolija. Počasi pečemo 5 minut na eni in 5 minut na drugi strani. Ko se cvetovi lepo zapečejo, preložimo na krožnik. V ponev dodamo preostalo maslo in pražimo manjše cvetove cvetače, brokolija in papriko 2-3 minute. Zelenjavo primešamo ajdovi kaši, večje dele pa pustimo za dekoracijo.
Nedavni komentarji