Šolsko leto gre h koncu, dijake zaključnega letnika programa GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE čaka le še zaključni izpit.

Dijaki 3. ab razreda smo za opravljanje 2. izpitne enote zaključnega izpita pripravili slavnostni obrok na temo

»Okusi Slovenije so okusi različnih pokrajin«.

Zaključni izpit je pomembna prelomnica v življenju, zato smo se dijaki ob tej priložnosti za goste še posebej potrudili.

 

Benjamin Režonja,
vodja zaključne naloge

 

Kosilo ob opravljanu ZI

Pašteta iz svinjine v ovoju  bučnih semen

Ržen popečeni kruh

Nabodala iz okisane zelenjave in sira

Omaka iz rdeče pese

 

Pečen brancin

Pečena polenta s korenčkom

Zelenjavne ruladice

Tržaška omaka  

 

Marinirana jagnječja pečenka

Idrijski žlikrofi

Krompirjevi ocvrtki

Pečeno korenje s timijanom

Karamelizirana čebula

Naravna omaka

 

Mini pohorska omleta

Celjska rolca

Ajdov drobljenec

Medena zmrzlina

Omaka iz gozdnih sadežev

 

 

Dostopnost