logo
PRIJAVA

FOTOGRAFSKA DELAVNICA – projekt SKUM

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci se ves čas dogaja veliko zanimivega. V letošnjem šolskem letu je večina stvari potekala virtualno. V ponedeljek, 29. marca 2021, nas je v okviru projekta SKUM obiskal fotograf Tadej Bernik in z nami izvedel delavnico na temo fotografiranja jedi.

Fotograf nas je naučil, kako izbrati pravilno mesto fotografiranja, kakšna pomen imata svetloba in senca pri fotografiji. Poudaril je, da pri fotografiranju jedi moramo biti pozorni na postavitev motiva. Slika pritegne človeško oko z barvitimi dodatki oziroma dekoracijo, ki pa ne sme prevladovati nad jedjo oziroma glavnim motivom. Jedi fotografiramo s ptičje perspektive in od strani.

V drugem delu delavnice smo se dijaki 4. letnika v okviru praktičnega pouka turizma z učitelji in fotografom odpravili v park. Dobili smo nalogo fotografirati v naravi z različnih perspektiv. Po vrnitvi v učilnico smo naredili razstavo naših izdelkov in izbrali najboljšo fotografijo na posamezno temo.

Srečanje s fotografom je bilo prijetno in sproščeno, njegovi nasveti pa nam bodo koristili tudi pri ustvarjanju fotografij  za osebne namene.

 

Comments are closed.