Vodstvo šole, zaposleni

Kontakti podatki

Obvestila, jedilnik, urniki

Obvestila za dijake

Prijavnice, vloge, dokumenti

Vloge in obrazci

AKTUALNI DOGODKI

Dijaki v okviru zaključnega izpita pripravili zanimivo prireditev

Dijaki v okviru zaključnega izpita pripravili zanimivo prireditev

Dijaki zaključnega letnika programa gastronomske in hotelske storitve so opravljali zaključni izpit s področja kuharstva in strežbe. Naloga je nosila naslov Druženje jedi in pijač na pragu poletja. Za goste so pripravili in postregli jedi in napitke v obliki koktajl...

Ustvarjanje z kuharskim chefom Štefanom Sraka

Ustvarjanje z kuharskim chefom Štefanom Sraka

Danes smo ustvarjali z kuharskim chefom Štefanom Sraka. Današnji jedilnik je bil sestavljen iz okusnih jedi. Najprej smo postregli toplo predjed Jurčkovi trganci na kremi dimljene skute in špargljev ter paradižnikovega confita, glavne jedi suvide račka, pire...

Nagrajenki literarnega natečaja »Nekoga moraš imeti rad«

Nagrajenki literarnega natečaja »Nekoga moraš imeti rad«

Klaudia Baša iz 4. Tb in Marjana Zver iz 1.a-razreda sta s svojo izbrano besedo in obetajočim slogom pisanja dokazali, da spadata med najboljše mlade pisce, saj sta osvojili priznanje in nagrado na literarnem natečaju Nekoga moraš imeti rad, ki ga razpisujeta Ustanova...

RECEPTI

Recepti dijakov in zaposlenih Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci

POMLADNE IN PRAZNIČNE JEDI

TÜNKA S HRENOVO PENO, POTIČKA Z BUČNICAMI, JAJCE IN JABOLČNA ČEŽANA

RECIKLIRANA KUHARIJA

Nekaj idej, kako bolj ekonomično porabiti ostanke kruha, celo cvetačo, tatarski biftek in pozabljene banane.

PUSTNI PUJSEK POD KLOBUKOM

Pust je po tradiciji čas norčij, pisanih barv in šemljenja. Pustni krožnik je prav tak – pisan, nasiten in obilen.

Znam kuhati brez mesa

V parih so dijaki ustvarili nekaj zanimivih jedi, s katerimi lahko namesto glavne mesne jedi.

” Kuhanje je tako kot življenje – vse in vedno uspe, če je trdna volja, veselje in ljubezen! “

PREDSTAVITVENI FILM IN VIRTUALNI SPREHOD

Virtualni sprehod po šoli vam omogoča, da se sprehodite po šoli. Lahko se premikate po hodnikih, vstopite v učilnice, se sprehodite po šolski dvorani in obiščete šolsko knjižnico.

SRČNO GIBANJE

Turistični produkt Srčno gibanje dopolnjuje tradicionalno mednarodno športno prireditev 41. Maraton treh src v Radencih.

TALENT LAB

Povečanje zaposlitvenih potencialov mladih v Pomurski regiji

MOBILNOSTI ERASMUS+

Vichy- izkušnja mobilnosti dijakov SŠGT Radenci

TEMATSKA UČNA POT ČUTIM VODO

Trajnostno naravnan turistični produkt zajema tematsko krožno učno pot, zemljevid s QR kodami, promocijski spot.

Projekt SKUM

Projekt SKUM je razvojni projekt, ki se izvaja do junija 2022. Sofinancirata ga Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni sklad .

PROJEKT FLAGSHIP

SŠGT Radenci sodeluje pri projektu FLAGSHIP PRODUCTS, ki se izvaja v okviru programa Interreg V-A Slovenija-Avstrija

RADENSKA GIBANICA

 

“ DOBER TEK "

DIJAŠKI DOM SŠGT RADENCI

Sestavni del SŠGT Radenci je tudi dijaški dom, v katerem lahko dijaki bivajo v času šolanja.

Dijaški dom SŠGT Radenci spada med manjše domove v Sloveniji, kar ima svoje prednosti v pristni komunikaciji in dobrem počutju.

Zaradi ugodne lege dijaškega doma (neposredna bližina avtobusne postaje) bivajo v dijaškem domu SŠGT Radenci tudi dijaki, ki obiskujejo druge srednje šole v Pomurju.

V dijaškem domu si mladi pridobijo in izoblikujejo pozitiven in odgovoren odnos do dela in se usposobijo za čim večjo ekonomsko in socialno samostojnost in neodvisnost ter uspešno vključitev v življenje. Dijaški dom SŠGT Radenci nudi:

• NOVE IN LEPO OPREMLJENE PROSTORE
• ENOPOSTELJNE SOBE
• ZDRAVO PREHRANO
• UČENJE IN UČNO POMOČ
• SODOBNO RAČUNALNIŠKO OPREMO
• REKREACIJO
• VARNO UČNO OKOLJE
• UGODNO LEGO OB AVTOBUSNI POSTAJI V RADENCIH …

Dom razpolaga s 60-imi dvoposteljnimi oz. tudi z enoposteljnimi sobami. Sanitarije so skupne za 2, 4 ali 6 sob.

Dijaki imajo na voljo učilnice, v prostem času pa se lahko družijo ob gledanju televizije, POSLUŠANJU glasbE ALI OBIŠČEJO fitnes.

Dostopnost