logo
PRIJAVA

Razvijanje sporazumevalnih zmožnosti s kulturno-umetnostno vzgojo (SKUM)

Spletna stran projekta: www.skum.si

 

Namen projekta

Projekt SKUM je razvojni projekt, ki se izvaja do junija 2022. Sofinancirata ga Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni sklad . Naša šola je poleg 28 vrtcev, osnovnih in srednjih šol konzorcijski partner v tem projektu, ki ga vodi Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem.

Glavna ideja projekta je, da ima umetniška izkušnja velik pedagoški potencial. Preko poučevanja o umetnosti in preko vzgoje s pomočjo umetniške izkušnje se bodo razvijali, preizkušali novi pristopi učenja in poučevanja za razvoj večjih sporazumevalnih zmožnosti dijakov (otrok v vrtcih, osnovnih šolah).

Hkrati se bodo vzpostavljala in širila partnerstva med vzgojno-izobraževalnimi zavodi, umetniki in kulturnimi ustanovami.

Poročilo za šolsko leto 2020/21


IDEMO.SI

Idemo.si je projekt mladih vodičev Pomurja, ki vas skozi zgodbe in doživetja popelje po številnih krajih Prekmurja, Prlekije in Štajerske. Dežela štorkelj, vodnih mlinov in izvrstne kulinarike je drugačna, če jo gledamo skozi oči mladih – je tudi dežela novih podjetniških pobud, medsebojne povezanosti, kulturne raznolikosti in prodornih subkultur. Je urbana in ruralna, vselej pa zelena.

Vdihnite svež zrak, preženite stres in nagovorite najpristnejše v sebi – z nami. IDEMO v Pomurje, svet,  ki vam je vselej na dosegu.

Ustvarili smo spletni zemljevid naših krajev  z zgodbami in foto galerijo. Ogledate si ga lahko na spodnji povezavi.

 

 

 

 

BROŠURA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zapis dobre prakse

Film prikazuje izvedbo doživljajske poti z zgodbicami in nalogami za otroke, ki je nastala v okviru projektne naloge Idemo v park. Z dijaki so sodelovali učenci 4. razreda OŠ Radenci.