logo
PRIJAVA

YH RADENCI je v mreži Youth Hostlov in deluje v okviru SŠGT Radenci.

LOKACIJA YH RADENCI: YH Radenci se nahaja v neposredni bližini avtobusne postaje, na desni strani ceste Gornja Radgona – Radenci in je viden preko železniške proge. Dostop z avtom je mogoč, v smeri Boračeva proti Prisojni cesti ali v smeri proti Kapelskemu Vrhu.

Prisojna cesta 4, 9252 Radenci
Tel.: 00386(0)2 5669 160, 00386(0)41 605 161
E-pošta: info@ssgtr.si; janja.prasnikar-neuvirt@guest.arnes.si
Splet: www.ssgtr.si

OBVESTILO!

Zaradi sanacije prostorov v času od 23. 10. 2021 do 7. 11. 2021 ne sprejemamo gostov. Prosimo za razumevanje.

COVID-19: INFORMACIJE!

OBVESTILO O IZPOLNJEVANJU POGOJA PCT (P-preboleli, C-cepljeni, T-testirani) ZA GOSTE V DIJAŠKEM DOMU SŠGT RADENCI

Izpolnjevanje pogoja PCT (P-preboleli, C-cepljeni, T-testirani) smo v skladu z odlokom dolžni preveriti za vse goste, ki se prijavijo v nastanitveni obrat Dijaškega doma SŠGT Radenci. 

V skladu z O D L O KOM  o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 122/2021 z dne 23. 7. 2021 in spremembe) so lahko v namestitvenem obratu samo gostje, ki imajo ob prijavi:

  • Dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa. Ta pogoj ne velja za osebe, ki še niso dopolnile 18 let in so v nastanitvenih obratih skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki.
  • Gostom v nastanitvenih obratih testa ni potrebno opraviti, če imajo:
  1. dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema:
  • drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni,
  • prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni ali cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,
  • odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni ali
  • drugega odmerka cepiva posamezne vrste cepiva iz prve ali druge alineje te točke, če je oseba cepljena s kombinacijo dveh različnih cepiv iz te točke, po preteku časa od prejema drugega odmerka posamezne vrste cepiva, določenega v tej točki. Če je oseba iz te alineje prvič prejela odmerek cepiva proizvajalca AstraZeneca, se zaščita vzpostavi takoj po prejemu drugega odmerka, če je oseba prejela drugi odmerek cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer ali cepivo proizvajalca Moderna v roku od 28 do 84 dni (4 do 12 tednov) po prejemu prvega odmerka;
  1. dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, razen, če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev;
  2. potrdilo zdravnika, da so prebolele COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev ali
  3. dokazilo iz 2. in prejšnje točke tega odstavka in so se v obdobju, ki ni daljše od osmih mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepile z enim od cepiv iz 1. točke tega odstavka, pri čemer v primeru cepiv iz prve in druge alineje 1. točke tega odstavka zadostuje en odmerek. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.

Dokazila o testiranju iz prejšnjega odstavka se upoštevajo, če so bila izdana v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Ruski federaciji, Republiki Srbiji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike.

Uporaba maske v notranjih prostorih ni potrebna za goste, ki imajo dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT (P-preboleli, C-cepljeni, T-testirani).

Prosimo za razumevanje!

YH/Dijaški dom SŠGT Radenci se nahaja v SV Sloveniji, kjer okolica ponuja veliko možnosti za preživljanje prostega časa, športnih aktivnosti in tudi enodnevnih izletov. Pot vas lahko zapelje tudi do sosednjih držav, saj je YH/dijaški dom le nekaj kilometrov od meje z Avstrijo in Madžarsko.

Dijaški dom SŠGT Radenci
Prisojna cesta 4
9252 Radenci

Tel.: 02 564 26 50
Tel.: 02 564 26 54 (kuhinja)

E-pošta:

info@ssgtr.si;
ddssgt.radenci@gmail.com;

V YH/Dijaškem domu SŠGT Radenci razpolagamo s 60-imi dvoposteljnimi sobami. Sanitarije so skupne za 4 oz. 6 sob. Dijaški dom se nahaja v neposredni bližini avtobusne postaje Radenci. Do Zdravilišča Radenci oz. hotela Radin, kjer se nahaja tudi plavalni bazen, je 5 minut hoje skozi park.

V dijaškem domu imamo na voljo multimedijske učilnice za pouk dijakov, večnamensko dvorano z odrom za kulturne prireditve, animacijo in druženje, fitnes in zunanje igrišče. Po dogovoru lahko organiziramo tudi najem športne dvorane pri naši šoli. Z našimi dijaki in učitelji lahko pomagamo pri izpeljavi raznih dejavnosti (rafting po Muri, ogled Radenske, Zdravilišča Radenci, pohod po Atilovi poti, pohod med vrelci …).

Ob urejenih sobah imajo gostje na izbiro zajtrke, kosila, malice in večerje. Skupinam nudimo popuste po dogovoru.