logo
PRIJAVA
Obeležitev dneva državnosti, podelitev spričeval zaključnega izpita 2022 in predstavitev delovne prakse na Portugalskem  V petek, 24. 6. 2022, smo obeležili dan državnosti, slovenski državni praznik. Spomnili smo se na 25. junij 1991, ko smo Slovenke in Slovenci dobili svojo samostojno državo. Slovenija je postala 
Read more
Dijaki 1. letnika programa SSI Gastronomija in turizem so uspešno zastopali šolo na državnem ocenjevanju prleške gibanice v Križevcih v kategoriji osnovnih in srednjih šol. Prvič so pri praktičnem pouku kuharstva spoznali in pripravili to tradicionalno prleško jed. Veseli in ponosni so bili ob razglasitvi 
Read more
V času od 31. 5. 2022 do 2. 6. 2022 smo gostili dijake Gimnazije Vič. Ker je  Gimnazija Vič prav tako kot mi Unesco šola, smo se odločili izvesti skupen projekt Večerja. Namen projekta je, da se zamislimo nad sodobnim načinom življenja, ki od nas 
Read more
V četrtek, 2. 6. 2022, je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci potekala zaključna prireditev projekta SKUM. V projektu gre za  razvijanje sporazumevalnih zmožnosti s kulturno-umetnostno vzgojo. Projekt podpira sodelovanje s kulturnimi institucijami in umetniki in vključuje angažiranost tako dijakov kot profesorjev. Dijaki 
Read more
V četrtek, 2. 6. 2022, smo se na povabilo Zdravilišča Radenci udeležili kulinaričnega druženja na temo Čutim vodo »malo drugače«. Dijaki, smer turizem, so pripravili tematsko razstavno omizje, v kongresni dvorani pa predstavili novo učno pot Čutim vodo. Ta je nastala v sklopu 19. mednarodnega 
Read more
Dijaki so sodelovali na sejmu KOS v Lenartu. V sklopu sejma je potekal  Festival zelja, repe in fižola, na katerem so pripravili in postregli nabor jedi iz fižola, repe in zelja. Gostom so ponudili: fižolovo zloženko na rdečem kislem zelju z jabolki, Kosovo enolončnico, zeljno 
Read more
RECIKLIRANA HRANA Pogosto se srečujemo z neporabljenimi živili ali jedmi, ki so še užitna, vendar jih zavržemo zaradi izgleda. Mnoga živila lahko porabimo tudi takrat, ko niso več popolnoma sveža. V naslednjih receptih bomo spoznali nekaj možnosti za uporabo starega kruha in žemljic, navadnega jogurta 
Read more
V petek, 20. maja 2022 so nas v okviru Erasmus projekta »Learn4Earth« obiskali učenci in učitelji OŠ Franceta Prešerna Črenšovci. Spoznali so utrip dela na šoli ter izobraževalne programe. Skupaj z dijaki so kuhali in postregli pripravljeno hrano. Spoznali so tudi doživljajsko pot, ki so 
Read more
V petek, 20. 5. 2022, je v Kopru potekala  Zaključna konferenca projekta SKUM. Udeležili smo se je člani šolskega tima omenjenega projekta. Na konferenci so sodelujoči v projektu Razvijanje sporazumevalnih zmožnosti s kulturno-umetnostno vzgojo – SKUM predstavili spoznanja in izkušnje pri razvijanju sporazumevalne zmožnosti otrok 
Read more
V četrtek, 19. maja 2022, so dijaki v okviru projekta Rastem s knjigo obiskali Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota. Po predstavitvi knjižnice so dijaki dobili v dar knjigo Nataše Konc Lorenzutti Gremo mi v tri krasne. V Pokrajinskem muzeju Murska Sobota so nas popeljali 
Read more