EuroSkills je prestižno evropsko tekmovanje mladih strokovnjakov, starih med 18 in 25 let. Tekmovanje poteka vsaki dve leti v različnih mestih po Evropi. Mladi tekmujejo v poklicnih spretnostih v več kot 40 različnih panogah.

Pred tekmovanjem na evropski ravni pa potekajo nacionalna tekmovanja. Sloskills je potekal 18. in 19. septembra v okviri MOS-a v Celju.

Dijakinja Nina Horvat je zastopala Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Radenci v smeri strežba.  Tekmovalka se je morala spoprijeti z naslednjimi nalogami: v poznavanju vina, pripravi omizja, sprejemu gostov in postrežbi trihodnega menija, ki je vključeval razkosavanje tradicionalne francoske klasike Chateaubrianda in prepoznavanju ustreznega buteljčnega vina.

V drugem delu so se tekmovalci pomerili v poznavanju žganih pijač, barmanstvu in baristiki. Slednje je tekmovalka morala opraviti v angleškem jeziku.

V skupnem seštevku je naša tekmovalka  zasedla 1. mesto. Tako bo naslednje leto med 9. in 13. septembrom Nina Horvat z mentorjem Petrom Pertocijem zastopala Slovenijo  v danskem mestu Herningu.

Dostopnost