logo
PRIJAVA

EKSKURZIJA OB OBALI SLOVENSKE ISTRE

Zjutraj smo se z navdušenjem odpravili na avtobus proti Primorski. Na poti do tja smo imeli kar nekaj zastojev na cesti (prometna nesreča, delo na cesti), vendar smo pot nadaljevali polni pričakovanja in navdušenja. Naša prva postaja je bila v Portorožu, kjer smo si ogledali Grand hotel Bernardin s petimi zvezdicami, ki je tudi največji kongresni hotel v Sloveniji. Po ogledu smo se odpravili na ladjico in odpluli proti Krajinskemu parku Sečoveljske soline, kjer smo spoznali zgodovino najsevernejših solin v Jadranu in način pridobivanja soli. Sledila je vožnja z vlakcem do avtobusa in nato vožnja do Portoroža, kjer smo imeli prosti čas za individualno kosilo in sprehod ob morju. Naš zadnji ogled tega dne smo opravili v srednjeveškem mestecu Piran. Po ogledu Tartinijevega trga smo se povzpeli do cerkve sv. Jurija, kjer je bil lep razgled na samo mesto in sosednjo Hrvaško ter na drugi strani vse do Italije.

Po ogledu smo se odpeljali v tipično Istrsko vasico Korte, do Stare šole Korte, kjer smo tudi prenočili. Po namestitvi smo se odpravili na večerjo v bližnjo restavracijo. Preostanek večera smo namenili družabnim igram in druženju.

Naslednje jutro smo se po zajtrku odpravili proti Izoli, do hotelskega naselja San Simon, kjer smo opravili vodeni ogled. Po ogledu je sledil naš najboljši del dneva, kopanje in sprostitev na plaži ter kosilo v sklopu hotelskega kompleksa. Po obilnem obroku smo se odpeljali do Kopra, ki je bil tudi naš zadnji ogled po programu. Tukaj nam je močan naliv prekrižal načrte, zato si mesta nismo ogledali peš, ampak iz avtobusa. Sledila je vožnja proti domu.

Namen ekskurzije je bil spoznati slovensko obalo in njene lepote, za nas dijake pa je bila zelo uspešna in zabavna ter poučna izkušnja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *