logo
PRIJAVA

DUŠENA AJDOVA KAŠA Z OPEČENO ZELENJAVO

Količina za 4 osebe:

200 ml ajdove kaše

200 ml vode

200 g cvetače

200 g brokolija

50 g rdeče paprike, sveže

50 g čebule

80 g masla

malo belega olja

sol, poper, lovorjev list in majaron

Zelenjavo operemo, čebulo olupimo. Cvetačo in brokoli narežemo na rezine,  široke 0,5 cm. Sredina cvetov cvetače in brokolija bo ostala v celem, ostali cvetovi bodo odpadli. Oboje prihranimo za kasneje. Papriko narežemo na tanke rezine, čebulo sekljamo. Ajdovo kašo stresemo v cedilo, operemo in pustimo, da se odcedi.

V kozico vlijemo 2-3 žlice olja, dodamo čebulo in prepražimo do zlatorumene barve. Dodamo ajdovo kašo, začimbe in zalijemo z vročo vodo. Pokrijemo in počasi dušimo 15-20 minut.

Medtem v ponvici segrejemo polovico masla, dodamo večje kose cvetače in brokolija. Počasi pečemo 5 minut na eni in 5 minut na drugi strani. Ko se cvetovi lepo zapečejo, preložimo na krožnik. V ponev dodamo preostalo maslo in pražimo manjše cvetove cvetače, brokolija in papriko 2-3 minute. Zelenjavo primešamo ajdovi kaši, večje dele pa pustimo za dekoracijo.

 

 

Comments are closed.