logo
PRIJAVA

PIŠČANČJE REZINE

Količina za 4 osebe:

600 g piščančjih prsi brez kosti (ene večje piščančje prsi)

100 g bučnih semen

1 mala bio pomaranča

1 žlička gorčice

sol, poper

olje za opekanje

1,5 dl smetane za kuhanje ali sladke smetane

Meso obrišemo s papirnato servietko. Na kuhinjski deski narežemo rezine, debele slab centimeter in posolimo.

V skledo stisnemo pomarančni sok, dodamo gorčico in ščep popra. Marinado zmešamo in dodamo narezano meso. Z roko premešamo, da marinada obda rezine mesa. Pustimo 30 minut.

Bučna semena nasekljamo. Meso stresemo na cedilo, da odstranimo marinado. V ponvi segrejemo maščobo. Rezino mesa povaljamo v bučnih semenih in položimo v ponev. Ko je ponev polna, počakamo, da se zapeče na eni strani, rezine nato obrnemo in opečemo še na drugi strani. Opečeno meso prelijemo s smetano in dušimo 2-3 minute, da se meso zmehča. Postrežemo na krožnik.

 

Comments are closed.