logo
PRIJAVA

»BUČNA« GOSPODIČNA

Količina za GN pekač 1/1 oz. pekač 35 x 25:

 

Grijaž: 200 g sladkorja, 200 g bučnih semen

 

Biskvit 2x masa: 6 jajc, 120 g sladkorja, 100 g mletih bučnih semen, 100 g moke, 2 JŽ bučnega olja

 

Vaniljina krema: 5 rumenjakov, 12 JŽ sladkorja, 6-7 JŽ moke, 6 JŽ škrobne moke, 1L mleka, vaniljin sladkor

 

Bučna krema: 500 g buče, 100 g sladkorja, limonin sok, sadni sok ali voda za zalivanje, mleti cimet in klinčki, med po okusu,

sladkor po okusu, 300 g masla, 6 dl stepene sladke smetane

 

Sladkor karameliziramo, dodamo bučna semena, še malo prepražimo in stresemo na peki papir, poravnamo in ohladimo, nato zdrobimo.

 

Biskvit pripravimo po klasičnem postopku z dodatkom mletih bučnih semen in bučnega olja. Spečemo tri plasti.

 

Sestavine za vaniljino kremo premešamo z malo hladnega mleka, prilijemo preostalo vroče mleko in kuhamo 3 minute nad 100 °C. K ohlajeni kremi primešamo bučno kremo in penasto stepeno maslo.

 

Za bučno kremo olupimo bučo, narežemo in zdušimo na karameliziranem sladkorju z dodatkom dišav, nato zmiksamo.  

 

Plast biskvita premažemo s 1/3 kreme in 1/2 smetane, pokrijemo z drugim biskvitom in ponovimo. Zadnja plast je iz biskvita, ki ga premažemo s kremo in potresemo z grijažem.

 

JŽ: jedilna žlica

Comments are closed.