logo
PRIJAVA

“Kuhajva skupaj” s ŠMK Klinka in Anžetom Kuplenikom

V soboto, 16. 11. 2019, smo na SŠGT Radenci gostili zmagovalca MasterChefa Slovenije Anžeta Kuplenika.

Kulinarična delavnica »Kuhajva skupaj« je potekala v organizaciji študentsko-mladinskega kluba Klinka iz Gornje Radgone, ki že vrsto let organizira te odlične delavnice s samimi znanimi kuharskimi mojstri.

»Kuhajva skupaj« – delavnica z nadvse izvirnim imenom se je tokrat odvijala pod budnim očesom in spretnimi rokami zmagovalca MasterChefa Slovenije Anžetom Kuplenikom.

Vsi udeleženci (14 prijavljenih parov – mladih in malo manj mladih, med katerimi so bili tudi naši bivši dijaki) so sledili mlademu kuharskemu mojstru v pripravi 14 različnih jedi, katerih recepture je skrbno pripravil sam Anže Kuplenik. Tudi strokovna učitelja šole Dušan Zelko in Peter Pertoci ter dijaki naše šole Leon Kološa, Adrijan Horvat in Maruša Bračko so bili navdušeni.

Dogodek, ki je kar prehitro minil, je potekal v prijetnem in aktivnem kulinaričnem vzdušju. Zaključil se je s pokušino jedi, fotografiranjem in zahvalo mlademu ter perspektivnemu MasterChefu Slovenije.

Za “pokušino” in vedoželjnost vam prilagamo seznam jedi, ki so jih pripravljali na delavnici:

  1. TORTELINI POLNJENI Z DIMLJENIM SIROM IN DIMLJENIM LOSOSOM, OMAKA IZ KOPRCA S ČEŠNJEVIMI PARADIŽNIKI
  2. RAVIOLI POLNJENI S ŠAMPINJONI IN RIKOTO, KREMA IZ RDEČEGA ZELJA, RAČJI KONFIT
  3. KROMPIRJEVI NJOKI Z DROBTINAMI SLANINE, TARTUFOVA OMAKA, JAGNEČJA ZAREBRNICA
  4. POMESS DUCHESSE, GOVEJA LIČKA V VINSKO-ČEBULNI OMAKI, PEČENA RDEČA PESA
  5. RIB-EYE STEAK S TERANOVO OMAKO, TORTICA IZ RIČOTE S ŠAMPINJONI
  6. BOMBETKE S SIPINIM ČRNILOM, PAŠTETA IZ DIMLJENIH PIŠČANČJIH PRSI, PARMETANOV HTUSTEK, SOLATA Z JEDILNIMI CVETOVI
  7. FRANCOSKI PIRE KROMPIR, GOVEJI PLJUČNI FILE V ZELIŠČNI SKORJICI, OCVRTO ZELIŠČNO MASLO,
  8. SIROVI ŠTRUKLJI S PEHTRANOM IN DROBTINAMI TER MALINOVO POLIVKO
  9. PIŠČANČJA OBARA Z ŽLIČNIKI
  10. MILLE-FEUILLE S KREMO BELE ČOKOLADE, MALINOV ŽELE IN METINA POLIVKA
  11. ŠKAMPOV MOUSSE, V MASLU POŠIRAN GAMBER, SLANI KRUHKI, POLETNA SOLATA
  12. GIN TONIC PANNA COTTA, BOUNTY KREMA
  13. FILE BRANCINA OVIT V SLANINO IN LIMONO, JUŠNA OMAKA, PEČENA POLENTA Z OLIVAMI IN OCVIRKI
  14. LAVA CAKE, KREMA IZ BELE ČOKOLADE S CITRUSI IN KARDAMOMOM

Comments are closed.