logo
PRIJAVA

PRVOMAJSKE POČITNICE

Na podlagi Pravilnika o šolskem koledarju v srednjih šolah in letnega delovnega načrta SŠGT Radenci je v petek, 3. maja 2019, pouka prost dan, ki  ga bomo nadomestili v soboto, 18. maja 2019, z udeležbo na 39. Maratonu treh src.

Prvomajske počitnice so se tako začele v ponedeljek, 29. aprila 2019, in bodo trajale vse do petka, 3. maja 2019. Prvi šolski dan po počitnicah je v ponedeljek, 6. maja 2019.

Želimo vam, da bi »počitnice« kar najbolje izkoristili, in sicer tako, da bi se tudi učili, predvsem pa sprostili in spočili ter si hkrati nabrali dovolj moči za uspešen zaključek pouka, zaključnih izpitov in poklicne mature.

Prijetne praznike želimo vsem vam, dragi dijaki in dijakinje, vašim staršem ter vsem zaposlenim na šoli.

V času prvomajskih počitnic se spominjamo tudi državnih praznikov:

  • 27. april – dan upora proti okupatorju (v spomin na ustanovitev OF, ki je bila ustanovljena v Ljubljani že leta 1941 z namenom boja proti okupatorju),
  • 1. maj – mednarodni praznik dela (simbol mednarodne solidarnosti vseh delavcev kot spomin na dogodke, ki so se zgodili v začetku maja leta 1886 v Chichagu),
  • 2. maj – dela prost dan.

Pred in med prvomajskimi počitnicami pa so dijaki naše šole izvedli kar nekaj aktivnosti.

V torek, 23. 4. 2019, so dijaki 4.Tb-razreda v dijaškem domu pripravili animacijski program za goste dijaškega doma – dijake iz Gimnazije Vič. Dijakom so se predstavili tudi dijaki 2. b-razreda, saj so jim postregli večerjo. Tridnevno bivanje gimnazijcev v našem dijaškem domu, ki je potekalo v okviru njihove strokovne ekskurzije z natančno dodelanim programom in aktivnostmi pod vodstvom njihovih mentorjev,  je bila dobrodošla izkušnja tudi za naše dijake.

V sredo, 24. 4. 2019, so dijaki naše šole polepšali dan učencem Osnovne šole Cvetka Golarja v Ljutomeru. Dijaki so se predstavili z  Muco Copatarico, ki so jo pripravljali v okviru praktičnega pouka turizma. V kuharski delavnici pa so jim pripravili slastne namaze.

V času  praznikov in počitnic sta dijaka tekmovala v pripravi divjačinskega golaža, ki se je odvijal na terasi pred Hotelom Radin. To je že tradicionalni dogodek, ki vsako leto poteka v počastitev državnega praznika dan upora proti okupatorju. Dijaki naše šole (2.Ta, 4. Pt in 5. Pt) so skupaj z mentorji sodelovali tudi pri viteški svečanosti, ki se je odvijala prav tako v Hotelu Radin.

Evropski red vitezov vina, Konzulat za Slovenijo, je namreč svojo največjo letno viteško svečanost organiziral na območju Legature Pomurje v Radencih. V hotelu Radin, v Zdravilišču Radenci,  se je zbralo skoraj 200 udeležencev iz vse Slovenije oz. iz vseh šestih viteških območij – legatur.

 

 

Comments are closed.