logo
PRIJAVA

FINALNO TEKMOVANJE TUŠEVE ZVEZDICE 2019

V sredo, 10. 4. 2019, je potekalo finalno tekmovanje Tuševe zvezdice 2019. Le-to je v letošnjem letu gostil hotel Habakuk v mestu pod Pohorjem, v Mariboru. Med 8 finalistov se je uvrstila tudi naša ekipa iz drugega predtekmovanja, ki je prav tako potekalo v Mariboru. Našo šolo so zastopali Anja Kociper (4.Ta), Patrik Zver (2.Ta), Miša Horvat (4.Tb) in Mojca Raj (4.Ta).  Tokrat smo promovirali prireditev  Maraton treh src.  Po nagovoru in predstavitvi tekmovanja  smo izžrebali vrstni red. Z delom smo pričeli kot tretji.

Kuharja sta začela ob 10. uri  s pripravo delovnega prostora. Na t. i. tržnici sta  izbrala živila, potrebna za pripravo  jedi. Sledil je glavni del – kuhanje, s katerim sta morala zaključiti v predvidenem času. Ime pripravljene jedi se je glasilo »Trikrat kunec na maratonu treh src«. Na črnem krožniku je bil v ospredju kunec, pripravljen  na tri načine: pečen, dimljen in kunčja pečenica. Garnirana korenčkova krema v krogu je ponazarjala potek maratonske proge. Ob progi pa so se  nahajali še kamni iz zdrobovih ocvrtkov, drevesa iz brokolija, hrustljavi korenček, grahov pire, tu pa tam pa se je našla tudi kakšna deteljica v omaki.

Uro pozneje sta »štartali« še tekmovalki v strežbi. Najprej sta pogrnili in dekorirali mizo, pripravili pogrinjka in uredili svoje delovno mesto. Sprejeli sta svoja gosta in ju popeljali skozi kulinarično dogodivščino Maratona treh src. K prej opisani jedi se je prav prilegel vrček mrzlega piva Union. Ob slovesu sta gosta tudi povabili, da se udeležita   dogodka v Radencih.

Ker so tekmovale najboljše ekipe, so bile razlike v točkah   majhne. V super finale sta se tako uvrstili ekipi VSŠGT Maribor in SŠGT Celje. Slednji so tudi osvojili naslov zmagovalca tekmovanja Tuševe zvezdice 2019.

 

Comments are closed.