logo
PRIJAVA

Delavnica kreativnega pisanja v okviru projekta SKUM

 

V torek, 9. 4. 2019, je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci potekala literarna delavnica z namenom, da bi se preizkusili v kreativnem pisanju in se bolj približali  vsebini knjige Noben glas, avtorice Suzane Tratnik. Delavnico je vodila gospa Alja Adam, katera nam je povedala, da avtorico knjige osebno pozna.

Delavnico smo pričeli s spoznavanjem eden  drugega, in sicer –  vsak je povedal nekaj o sebi. Pri tem smo spoznali nove stvari o sošolcih in smo se še bolj povezali.

Sledile so različne zabavne vaje, pri katerih smo se tudi zelo zabavali. Razdelili smo se na pare, poiskali zanimive stvari, katere so nas najbolj pritegnile, in jih začeli opisovati.

Pri naslednji vaji smo morali povedati, kaj vidimo, in našteti čim več stvari. Poved pa smo začeli z besedami:  ˝Zdaj vidim …˝  in pri tem smo lahko dodali svoje občutke.

Ker smo imeli  kar precej časa, smo nadaljevali z igrami. Pri tretji igri smo ustvarjali nesmiselne stavke. Vsak  je povedal le po eno besedo. Tako smo na koncu dobili smešne povedi.

Našo delavnico smo zaključili z zadnjo igro, in sicer z zapisom  svoje otroške skrivnosti. Ta zapis smo  morali  oddati v torbo. Vsak je izžrebal skrivnost od nekoga drugega in napisal doživljajski spis o tem.

5 minut pred zvonjenjem sta se nam pridružili profesorici in tako smo zaključili delavnico. Poslovili smo se od gospe in odšli k pouku.

Delavnica je bila zelo zanimiva, pridobili smo novo znanje, predvsem pa smo se zabavali.

Comments are closed.