logo
PRIJAVA

PRIŠLA JE POMLAD

V torek, 2. 4. 2019, so dijaki zaključnih letnikov 4.Ta in 4.Tb razreda z mentoricami pripravili medpredmetno sodelovanje med gastronomi in turisti. Sproščeno druženje in predstavitev njihovih aktivnosti je potekalo v avli dijaškega doma SŠGT Radenci.

Dogodek se je odvijal v okviru projekta Flagship Products. Spomladanski koktajl parti je vključeval vodilna živila iz projekta, kot so: bučna semena, med, jabolka, laški fižol, skuto in kruh. Uporabljena so bila tudi sezonska živila, predvsem iz domače regije.

Dijaki smeri gastronomija so v  okviru modula catering poskrbeli za kulinarične dobrote, ki so jih pripravili v šolski kuhinji, nato pa jih prepeljali v dijaški dom, kjer se je dogodek odvijal.   Pripravili in postregli so: kruhke z avokadom, rostbif na spomladanskem travniku, krokete s tuno in korenčkovo kremo, ocvrte palčke s krompirjevimi kroglicami, sladki jagodni grižljaj v kozarcu in pomladne sadno – skutne košarice. Zraven so ponudili brezalkoholne pijače podjetja Radenska.

Dijaki smeri turizem so pripravili pester animacijski program, ki je vključeval vodenje prireditve, recitiranje avtorske pesmi, skupne in individualne pevske točke ob  spremljavi kitare. Pripravili so tudi prostor prireditve in ga dogodku primerno okrasili.

Po programu in predstavitvi pripravljenih jedi je sledila pogostitev in druženje.

 

 

 

Comments are closed.