logo
PRIJAVA

Projektni dan za dijake 1.Ta in 1.a razreda

V četrtek, 7. 3. 2019, so dijaki 1. Ta in 1. a razreda izvedli projektni dan na temo Prazniki nas povezujejo in bogatijo. Prav v tem času so dijaki  že dodobra zakorakali v drugo ocenjevalno  obdobje, saj je minilo že 7 mesecev, odkar so postali srednješolci. Svoje delo so predstavili staršem, le-ti so lahko spoznali, česa so se že naučili pri praktičnem pouku  strežbe, kuharstva in turizma.   V tem času sta bila kar dva praznika,  zato so dijaki pripravili besedila, namenjena mamam, ženskam in pustu.  Predstavili so se z deklamiranjem, predstavili  so se  tudi v  angleškem in nemškem jeziku, v slednjem so odigrali tudi kratek skeč, s katerim  so sproščeno vzdušje naredili še bolj veselo.

V okviru praktičnega pouku strežbe so dekorirali  mizo,  na kateri so ob koncu  druženja zadišale okusne jedi, pripravljene iz vodilnih  produktov mednarodnega projekta Flagship Products. Le-te so pripravili pri praktičnem pouku kuharstva. Vsak dijak je s ponosom predstavil jed, ki jo je pripravljal.

V okviru  praktičnega pouka  turizma so na  zanimiv način  predstavili svoje delo in opisali ekskurzijo, na katero se bodo podali v mesecu juniju. Po zaključku kulturnega programa je sledilo druženje, kjer so dijaki postregli z dobrotami, ki so jih pripravili v okviru praktičnega pouka kuharstva in strežbe. V vseh kulturnih in  kulinaričnih prispevkih  je bilo  veliko srčnosti, ki so jo želeli podariti staršem.

Ob koncu so se dijaki zahvalili  vsem mentorjem, ki so sodelovali pri izvedbi projektnega dne.

Comments are closed.